Hulpaanbod

Om het zoeken in het bovenstaande overzicht makkelijker te maken is er een verdeling in rubrieken gemaakt. Omdat organisaties vaak op meerdere manieren hulp bieden staan ze ook bij de verschillende rubrieken genoemd.

Ook zijn er organisaties waar je niet rechtstreeks om hulp kunt vragen. Daar is een verwijzing van bv. huisarts, leraar of maatschappelijk werk voor nodig. Als dat zo is wordt het vermeld.

Mocht je niet precies weten waar je moet zijn, kijk dan even of er een wijkplein bij jou in de buurt is. Of neem contact op met het contactcentrum van de gemeente. Zij kunnen je ook verder helpen.

Ook is er een Checklist voorzieningen armoede 1.9.

Deze checklist is in samenwerking met Farent samengesteld met een overzicht van een aantal regelingen waar u/minima mogelijk gebruik van kunnen maken. Niet alles is voor iedereen van toepassing. Voor de precieze voorwaarden kunt u het beste rechtstreeks contact zoeken met betreffende instantie.

Uitgangspunt is: u/de betrokkene heeft bijstand of een laag inkomen <120% van de bijstandsnorm.

Uiteraard is dit geen uitputtende opsomming maar een hulpmiddel: maakt u wel gebruik van/wordt wel gebruik gemaakt van alle mogelijkheden .